Mijn Tussenjaar Mbo

Kom investeren
in jezelf

Mijn Tussenjaar mbo

Heb jij een havo- of vmbo-diploma of een overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4 en ben je nog op zoek naar welke opleiding écht bij je past? Dan is Mijn Tussenjaar mbo de opleiding voor jou. Mijn Tussenjaar Mbo is een oriëntatietraject waarin je op ontdekkingstocht gaat naar jouw interesses, passies en talenten en aan de slag gaat met jouw eigen persoonsvorming.

Opleiding

Je gaat onder andere door challenges, workshops en bedrijfsbezoeken ontdekken waar je passie en talenten liggen. Daarnaast werk je ook aan een professionele beroepshouding, doorzettingsvermogen en zelfvertrouwen. De expedities identiteit en onderzoek staan helemaal in het teken van het ontdekken van jezelf en het verkennen van jouw omgeving. Jij bent het belangrijkste instrument om jouw toekomst mee vorm te geven. Er worden twee keuzedelen aangeboden die afgerond worden met een examen en tevens volg je generieke vakken zoals Nederlands, rekenen en burgerschap. Tijdens de expedities ga je jezelf zeker tegenkomen: heel spannend, maar ook enorm leerzaam.

Stel hier je vraag over deze opleiding.

 

Ik schrijf me in!

De opleiding bestaat uit

In Mijn Tussenjaar ga je aan de slag met diverse thema’s zoals:

  • Mijn betekenisvolle ‘Ik’ – Wie ben ik, wat wil ik (en wat niet), waar ben ik goed in, wat is mijn passie, wat zijn mijn talenten?
  • Kijkje rond de wereld – Hoe ziet mijn omgeving eruit, wat vind ik belangrijk en hoe pas ík hierin.
  • Jouw toekomst in een lijstje – Waar wil ik naartoe, wat neem ik mee uit mijn verleden en wat wil ik nog leren?


In deze thema’s ontdek je waar je goed in bent en waar je hart sneller van gaat kloppen. Heb je vóór het einde van het tussenjaar ontdekt welke opleiding bij je past? Dan gaan we kijken of je meteen kunt doorstromen naar de desbetreffende opleiding!

Over de opleiding

location_on
  • Roermond - Kasteel Hillenraedtstraat 1
near_me Leerweg:
  • BOL
insert_invitation Duur: maximaal 1 jaar (maar kan ook korter)
notifications_active Startmoment: direct na de zomervakantie

Lesgeld

Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder. Dan betaal je voor schooljaar 2023-2024:

Lesgeld BOL

  • €1.357,-

Dit bedrag wordt jaarlijks door de rijksoverheid vastgesteld.

Als je klaar bent

Na het afronden van de thema’s in Mijn Tussenjaar, kun je een goede keuze maken voor je vervolgopleiding en je passie hierin volgen.