Kom, kies

de juiste school!

Wij maken hét verschil in het onderwijs

Wat heeft Gilde Opleidingen mijn kind te bieden? We bieden een hoge slagingskans en uit onafhankelijk onderzoek blijkt dat we hét verschil maken in het beste beroepsonderwijs. Onze studenten zijn vooral tevreden over hun stage, begeleiding, sfeer en veiligheid op school.

Kleinschalig en veilig

Studenten hebben bij Gilde Opleidingen een ruime keus in opleidingen. We hebben vestigingen in Venray, Weert, Geleen, Venlo, Roermond, Horst en Nuth. Uw zoon of dochter zit tijdens de opleiding in principe op één locatie. Zo houden we het kleinschalig en bieden we persoonlijke begeleiding, sociale controle, een veilige en gezellige sfeer en een prettige omgang. Onze studenten zijn geen nummer: we kennen ze bij naam.
Studenten blinken pas uit als ze zich veilig en prettig voelen op school. Gilde Opleidingen houdt zich samen met docenten en studenten aan gedragsregels en fatsoensnormen. We organiseren jaarlijks veiligheidsmarkten vanuit verschillende thema’s, zoals diefstal, geweld of vernieling. Zo geven we studenten inzicht in wat veiligheid nou echt betekent. Ook hebben we een budgetcoach die studenten kan helpen met hun uitgavenpatroon.

Tevreden studenten

Om de twee jaar vullen onze studenten de JOB-monitor in. Dat geeft ons handige inzichten in wat we goed doen en wat we moeten verbeteren. Onze studenten waarderen hun opleiding bovengemiddeld. Verder voorkomt Gilde Opleidingen voortijdig schoolverlaten. Dit doen we door het zorgvuldig registreren van schoolverzuim en het bieden van extra zorg aan studenten die dreigen uit te vallen. Dat begint al op de middelbare school en andere vooropleidingen: we zorgen voor een goede overdracht van leerlingen naar onze school, bijvoorbeeld door het inzetten van meeloopdagen.

Onze opleidingen

Gilde Opleidingen verzorgt ruim 120 opleidingen op 11 locaties. Een hoop om uit te kiezen! Sommige studenten weten precies wat ze willen, anderen hebben juist helemaal geen idee. Daarom is het als ouder fijn om mee te kijken naar het opleidingsaanbod. Zo helpt u bij de keuze. Op de opleidingspagina’s leest u wat iedere opleiding inhoudt. Komen jullie er niet uit? Breng dan een bezoek aan ons loopbaancentrum!

Praktische info

Wat komt er allemaal bij kijken, bij zo’n opleiding? Als ouder is het fijn om te weten waar je aan toe bent, zowel voor jezelf als voor je kind. Daarom hebben we de praktische info handig op een rijtje gezet.