Kom, laat je verrassen

door Venlo

Welkom in de studentenstad in spé

Venlo is de grootste (en natuurlijk gezelligste) stad van Noord-Limburg. Goed bereikbaar vanaf Eindhoven en Nijmegen. En ook vanuit de andere Limburgse stations is het prima te doen. Met 3 opleidingslocaties is er altijd wel een opleiding van Gilde Opleidingen die bij jou past. Laat je verrassen door wat Venlo te bieden heeft.

Venlo is de grootste (en natuurlijk gezelligste) stad van Noord-Limburg.

Klik op een vestiging in de kaart!

Groenveldsingel

Stad vol en voor studenten

In Venlo wonen nog geen 40.000 mensen. Toch lopen er dagelijks 4.500 studenten rond. Met verschillende hbo-opleidingen, een nieuwe universiteit en natuurlijk Gilde Opleidingen is dat ook niet gek. De stad is dan ook bezaaid met leuke kamers, hippe studentenfeestjes en diverse bedrijven die kortingen aanbieden voor studenten. En ben je na je mbo helemaal verliefd geworden op de stad? Dan plak je er toch gewoon een hbo-opleiding achteraan!

Klim in de Venlose geschiedenis

In Venlo hoef je niet met je neus in de boeken om de geschiedenis in te duiken. Dat kan veel leuker en sportiever bij klimtuin Fliegerhorst. Dit oorlogsmonument is omgebouwd tot bergsport oefenlocatie in de buitenlucht. Hier kan je onder andere klimmen, abseilen, boulderen en tokkelen. Probeer het een avondje uit of word lid en tover jezelf om tot ware bergbeklimmer. Zoek je nog een slaapplek? Voor slechts € 5,- kampeer je op deze historische locatie.

Ontspannen na een lange dag op school

Na een dag hard studeren, is er natuurlijk niets leukers dan samen met je klasgenoten de stad ingaan. Drink een drankje in een van de vele bruine kroegen of op de gezellige terrassen in de stad. Ga winkelen in het uitgebreide centrum, waar je naast de bekende merken ook unieke boetiekjes vindt. De nieuwste films kijk je bij CityCinema op het grote doek.

Goede start van de Limburgse carnaval

Als je in Venlo studeert, mag je de Venlose carnaval natuurlijk niet missen. Venlo doet namelijk ieder jaar dé aftrap voor het Limburgse carnaval. Tijdens de Boètegwoeëne Boètezitting stroomt heel Venlo de zaterdag van carnaval vol. Zorg wel dat je op tijd je kaartje koopt, want delen van de stad zijn afgeschermd van het soms te grote publiek. Natuurlijk geniet je er de rest van de week ook van hossende mensen, Limburgse muziek en feestende studiegenoten.

Foto's: Fotoarchief Venlo Partners

Locatie

Venlo

Venlo is dé studentenstad van Noord-Limburg. Wist je dat er elke dag 4.500 studenten rondlopen? Daar is het Venlose vermaak dan ook helemaal op ingesteld!

Klik op een locatie in de kaart!